Instructie voor verwerking van oude batterijen

Deze informatie is voor iedereen die batterijen of producten met ingebouwde batterijen gebruikt als eind gebruiker: 

Duitsland VerpackG: 
LUCID : DE2657722034775-V
Verpackungslizenz für Verkaufsverpackungen beim Dualen System Interseroh, Vertragsnr.: 131891. Inname van batterijen

Batterijen mogen niet met het huisvuil worden weggegooid. U bent wettelijk verplicht gebruikte batterijen in te leveren, zodat een professionele afvalverwerking kan worden gegarandeerd. U kunt gebruikte batterijen inleveren bij een gemeentelijk verzamelpunt of bij de lokale handel. We zijn ook verplicht als distributeur van batterijen voor het retourneren van afgedankte batterijen. Oude batterijen kunnen (voldoende gefrankeerd) naar ons worden teruggestuurd worden of direct worden afgeleverd op het volgende adres:

Geodox VOF
de Huufkes 3
5674 TL Nuenen
Nederland
Geodox werkt samen met Legebatterijen voor Nederland en Bebat voor België voor de inzameling van lege batterijen.
Tevens werkt Geodox samen met Wecycle voor Nederland en Recupel voor België voor de inzameing van electrische apparaten.

2. Betekenis van batterij symbolen

Batterijen en producten met batterijen zijn gemarkeerd met het symbool van een doorgestreepte vuilnisbak (zie hieronder). Dit symbool geeft aan dat batterijen niet met het huisvuil mogen worden weggegooid. Voor batterijen met meer dan 0,0005 gewichtsprocent kwik, meer dan 0,002 massa% cadmium of meer dan 0,004% loodmassa, is onder het symbool van de vuilnisbak de chemische naam van de gebruikte verontreinigende stof - waarbij "cd" staat voor cadmium, "Pb "staat voor lood en" Hg "voor kwik."